26. marts 2018

19. april: Debatmøde i Danske Rejsejournalister om troværdighed, etik, reklame og redaktionelt stof

Skal man tro diverse undersøgelser, kan journalisters troværdighed ligge på et meget lille sted. Faktisk ligger journalister helt i bunden af troværdighedsskalaen sammen med politikere, bilforhandlere og ejendomsmæglere. Samme troværdighedsproblem har de etablerede medier.
Men kan læserne overhovedet skelne mellem reklame og redaktionelt stof? Kan vi rejsejournalister? Hvordan navigerer vi mellem invitationsrejser, sponsorerede ture og måske endda rejser, hvor der også er kontant betaling til (nogle af) deltagerne? Og hvordan leverer vi fortsat troværdige artikler? 
Debatmødet belyser problematikken fra forskellige sider:
Forbrugerombudsmand Christina Toftegård fortæller om den nye markedsføringslov, der blev vedtaget sidste sommer – både om ændringer i forhold til de tidligere regler og om, hvordan de nye regler håndhæves i praksis, f.eks. i forbindelse med invitationsrejser.
 - Eftersom markedsføringsloven er resultatet af en politisk beslutning vil forbrugerombudsmanden ikke diskutere indholdet som sådan, kun forklare lovens funktion.
Redaktionschef Tanja Parker, Politiken, fortæller om husets nye deklarationsregler, om avisens og ledelsens tanker bag og om sin erfaring med læsernes krav.
Næstformand i Danmarks Journalistforbund Tine Johansen fortæller om danske journalisters og mediers troværdighed samt forbundets holdning til emnet.
Efter de tre indlæg er der debat om den etiske holdning i dag. Er det medierne, eller de skrivende selv, der skal sætte reglerne? Hvordan med sociale medier/blogs som både skrives og ejes af en enkelt person? Har vores holdning til, hvad der er reklame/ikke er reklame ændret sig?
Moderator er Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister.

Debatmødet finder sted Torsdag 19. april kl 16.30 på Hotel Astoria, Banegårdspladsen 4, København V.

Det koster 100 kr. at deltage i mødet, hvor der serveres kaffe og kage. No-show gebyr kr. 250
Tilmelding skal ske til info@rejsejournalisterne.dk, deadline er 12. april 2018.
Vel mødt!
Mvh. Danske Rejsejournalisters bestyrelse
 


Til nyhedsoversigt
  • Se alle