Nyhedsbrev juli 2020

Efter et forår domineret af Covid 19-nedlukning kan vi desværre kun konstatere, at udsigterne for os i rejsebranchen ikke er opløftende – selv om verden er begyndt at åbne igen. Rejsebureauer, luftfartsselskaber, krydstogtbranchen, hoteller og restauranter er hårdt ramt. Vi kan kun håbe, at det begynder at lysne.

Før varslingen af nedlukning af Danmark 11. marts havde vi nået at få overrakt vores Havfruepris under Ferie for Alle i Herning i februar. Prisen går til en person eller et firma, ”der har ydet en speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark” – i år til ”Ildsjælene på Møn”. Vi nåede lige akkurat at holde generalforsamling og afskedsreception 10. marts for vores tidligere formand Anne-Vibeke Isaksen. Tusind tak for 14 spændende år med dig som formand.

På generalforsamlingen blev Hanne Høiberg valgt som ny formand, og vi fik tre nye indvalgt i bestyrelsen: Mette Damgaard Petersen, Anne Christine Persson og Mikkel Bækgaard.

Den nye bestyrelse har holdt virtuelle møder i foråret og er i fuld gang med en række initiativer. Desuden ser vi på at få ændret vedtægterne som besluttet på generalforsamlingen, så vi kan stemme pr. fuldmagt. Vi håber at kunne holde en ekstraordinær generalforsamling i forbindelse med et af medlemsmøderne i sidste halvår 2020.

Medlemsmøde
Efter kun at have set hinanden virtuelt var det nærmest en befrielse igen at kunne holde et fysisk medlemsmøde den 17. juni med fokus på, at danskerne – som konsekvens af coronakrisen – holder mere sommerferie i Danmark. Mødet blev holdt i dejligt sommervejr på Rungstedgaard Hotel & Konferencecenter over for Rungsted havn. Et spændende møde med et veloplagt panel og gode spørgsmål. Desværre med for få deltagere, men tak til de godt 20, der deltog. Et fyldigt referat ligger på vores nye hjemmeside. Læs om denne længere nede.

Allerede nu kan vi fortælle, at medlemsmødet om togrejser – oprindelig planlagt til ultimo april og aflyst pga. corona – gennemføres torsdag den 3. september kl. 16. Vi har fået mulighed for at holde mødet i nogle dejlige mødelokaler i det tidligere Danmarks Akvarium på Strandvejen i Charlottenlund. Mere om møde og panel i august måned. Men reserver gerne eftermiddagen allerede nu.

Ny hjemmesideDanske Rejsejournalister har, som det blev nævnt på årets generalforsamling, fået ny hjemmeside. Den nye hjemmeside vil sikre, at vi fortsat fremstår moderne og inspirerende for vores medlemmer og andre interessenter. Herudover har siden en høj brugervenlighed, ligesom den er fremtidssikret. Den nye side er lavet i programmet WordPress. Det tidligere indhold er vurderet, og det, der fortsat er relevant, er gennemskrevet og flyttet over på den nye side.

Hjemmesiden er skabt med en hovedside, undersider, blogfunktion, formularer og nødvendige plugins, herunder Mailchimp-integration. Nye lækre og inspirerende billeder har også fundet vej til hjemmesiden. Herudover har det været vigtigt for bestyrelsen at have et responsivt design, så hjemmesiden kan ses ordentligt på både computer, tablet og mobil. Vi har naturligvis også skelet til grundlæggende SEO (altså opsætning af søgeord, sidetitler og metabeskrivelser, samt opsætning af Google Search) og andre tekniske spidsfindigheder. Siden er lavet i overensstemmelse med al lovgivning på området.

Vi valgte – efter at have indhentet tre forskellige tilbud – Del2 til at løfte opgaven. Del2 og Marie Kampmann gav det bedste tilbud, både hvad gælder indhold og pris, og vi har været meget tilfredse med samarbejdet med Marie.

Vi skal samtidig opfordre alle vores medlemmer til at lave et serviceeftersyn af deres kontaktinformation på vores hjemmeside. Er navn, telefonnummer og ikke mindst mailadresse korrekt? Hvis ikke – så tøv ikke med at sende rettelser hurtigt til info@rejsejournalisterne.dk.

Vi ønsker alle medlemmer og jeres familier en rigtig god sommer.

Med venlig hilsen bestyrelsen

Scroll to Top